Motor Arızaları

Opel Corsa Arıza Lambası Söndürme İşlemi Nasıl Yapılır?

Opel Corsa Arıza Lambası Söndürme İşlemi Nasıl Yapılır?

Arıza lambası devamlı yanıyorsa bu durumda ilk olarak söndürme işlemini yapmadan önce aracınızdaki arızanın tespitinin yapılması gerekmektedir. Bazı durumlarda ışığın kendisindede arıza oluşabilmektedir. Bir çok uğraş verilmesine rağmen ışığın söndürlemediği gibi durumlarlada karşılaşılabilmektedir. Fakat bu durum az rastlanan durumlar arasındadır. Peki Opel Corsa Arıza Lambası Söndürme İşlemi Nasıl Yapılır?

Yetikili Servise Götürün

Arıza lambası yandı ve arızanın ne olduğu tespit edildiyse sorunun ortadan kaldırılması ve arızalı parçanın tamiri yada değişimi sağlanmalıdır. Sizlere önerimiz ya işinde gerçekten usta olan kişilere yada Opel servislerinde tamir işleminizi yaptırmanızdır. Bazen işinde mahir olmayan kişiler tamir işlemi yaptıklarında ne yazıkki sorun hala devam ettiği gözlemlenebilmektedir.

Bu sebeple işi uzmanına vermelisiniz. Serviste aracınızın tamiri yapıldıktan sonra servis görevlisi aracınızı bilgisayara bağlayarak ufak bir kaç işlemle birlikte arıza lambasını söndürebilir. Ancak ışığın sönmesi ve kısa zaman sonra tekrar yanması gibi bir durum oluşuyorsa ortada bir sorun var demektir. Bu durumda aracınızı servise tekrar götürmeniz gerekecektir.

Aracınızı götürdüğünüzde hiç bir sorun olmadığı bu sorunun yazılımın güncel olmamasından kaynaklı olduğu iletilebilir. Eğer böyle bir durum söz konusuysa aracınızın beynine yeni güncel versiyonu yüklemeleri durumunda sorun ortadan kalkabilir. Bu tarz işlemleri OPEL servislerinde yaptırmanızı öneririz.

Bir önceki yazımız olan Aracınızın Egzoz Dumanı Rengine Dikkat! başlıklı makalemizde Aracımın egzozundan beyaz duman çıkıyor, Aracımın egzozundan duman çıkıyor ve Aracımın egzozundan gri duman çıkıyor hakkında bilgiler verilmektedir.

Hareket Halindeyken, Sürücü Bayılırsa Ne Yaparsın?

Videoyu sonuna kadar izlemenizi tavsiye ediyoruz. Hızla ilerlerken, sürücü bir anda bayılırsa ve siz aracın içindeyseniz, ne yapardınız? Umarız böyle bir anı yaşamazsınız ama yine de bilmekte fayda var. Güvenli sürüşleriniz olsun. :)

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu