Hız Sabitleyici (Cruise Control) Montajı Nasıl Yapılır?
Bazı araçlarda özellikle yeni nesil otomobillerde bulunan bu sistem uzun yol yapanlar için çok büyük rahatlık sunmaktadır. Araçta bulunan teyp kadar kolay bir kullanıma sahip olan bu sistem, aracında hız sabitleyici bulunmayanlar için rahatlıkla uygulanbiliyor. Şanzmanı manuel olan araçlar için sürücüye kolaylık sağlamaktadır.
Aracınıza bir parça montaj yaptırmak istediğinizde otoarizasi.net olarak her zaman söylediğimiz şey işi ehline vermenizdir. Özellikle yetkili servislerde montajlarınızı yaptırmaya özen gösteriniz, yetkili servis dışında güvendiğiniz ve gerçekten işini iyi yapan kişilere aracınızı teslim ediniz.
Hız sabitleyici : ECU, gaz teli, direksiyona takılması gereken hız sabitleyici kolu ve de fren pedalının arkasına gelecek antiaktive switch’i parçalarından oluşmaktadır
Hız sabitleyici parçalarının eksiksiz olduğunun tespiti yapıldıktan sonra kaput içerisinde en uygun yer seçilir ve daha sonrasında araç içerisindeki montajın yapımına geçilir. Direksiyona üzerinde montajı yapılabilmesi için direksiyonun termik olan bölümünden elektrik alınması gerekir böylelikle hız sabitleyici kolunu aşağı konuma ayarladığımızda aktifleşsin. Bu işlemlerin halledilmesiyle birlikte gaz telini motorun ilgili yerine takılmasıyla birlikte fren pedalının altına uygulanacak switch koyarak işlem sonlandırılmış olur.
Switch’i pedalın altına konumlandırmamızın nedeni, fren yapıldığında sistemin devre dışı kalması gerekir. Örneklendirecek olursa saatte 100/km/s hız yaptığınızı farzedin ve muhteme olarak 5. viteste olacaksınız. Fren yapmanızla birlikte hızımız 30 km/s’e düştüğünde uygun vitese alarak istediğimiz hıza geldiğimizde cruise control modunu tekrar aktifleştirebilirz.
Bir önceki yazımız olan Deprem Anında ve Acil Durumlarda Aranacak Numaralar başlıklı makalemizde Acil durumlarda aranacak numaralar, Alo 184 deprem hattı ve Alo 184 sabim hattı hakkında bilgiler verilmektedir.