Araç Muayene

Tüvtürk Araç Muayene Randevu, Tüvtürk Randevu Al Telefon

Tüvtürk araç muayene randevusu almak için Tüvtürk’ün resmi web sitesi üzerinden ücretsiz olarak alabiliyorsunuz. Ücretsiz araç muayene randevusu için Tüvtürk’ün rezervasyon sayfasından gerekli bilgileri girerek randevunuzu oluşturabilirsiniz.

Periyodik Araç Muayenesi Nedir?

Araç muayenesi, Türkiye’de trafiğe çıkan motorlu ve motorsuz araçların, teknik yeterliliklerinin muayene edilmesidir. TÜVTÜRK, araç muayenesinde yetkili ve görevli resmi tek kuruluştur.

Araç Sahibinin Muayeneye Gelmesi Zorunlu mu?

Muayene sırasında aracın ruhsat sahibi istasyonda olmak zorunda değildir. Aracınızı siz ya da farklı bir kişi TÜVTÜRK istasyonlarına getirerek muayene ettirebilir. Ancak, muayeneye getireceğiniz araç size ait değil ise bu konuda TÜVTÜRK’ün belirttiği esaslara uymanız gerekmektedir.

Muayene Tarihi Gelmeden Araç Muayenemi Yaptırabilir miyim?

Evet muayene süreniz dolmadan da isterseniz aracınızı randevu alarak muayene ettirebilirsiniz. Örnek olarak, 15 Ocak’a kadar araç muayene süreniz olduğu halde 5 Ocak tarihinde aracınızı muayeneye getirecek olursanız ve aracınız muayeneden geçer ise, bir sonraki muayene süreniz aracınız periyodu çerçevesinde 5 Ocak olarak değerlendirilir.

TÜVTÜRK Araç Muayane Randevusu Almak İçin Gerekli Bilgiler Nelerdir?

Araç muayene randevusu almak için şu bilgileri sayfada girmeniz gerekmektedir.

  • Aracınızın Plaka No’su
  • Ruhsat ve Seri No
  • Şehir
TÜVTÜRK Araç Muayene Randevu Al
TÜVTÜRK Araç Muayene

Tüvtürk Araç Muayenesi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

  • Online Araç Muayene Randevusu alarak Tüvtürk’ten daha hızlı ve kolay hizmet alabilirsiniz.
  • Aracınızın trafik cezası, vergi borcu ve OGS kaçak geçiş cezası gibi borçları varsa araç muayene işlemleri başlatılmaz.
  • Tarihi geçerli bir egzoz gazı emisyon ölçümü olmazsa aracınız muayenede “Ağır Kusurlu” olarak değerlendirilecektir.
  • Araç muayenede yanınızda olması gereken belgeler
    • Ruhsat (Trafik Tescil Belgesi)
    • Zorunlu Trafik Sigortası
    • Gerekiyorsa Vekalet Durumu
    • LPG/CNG’li araçlar için: Muayeneye gelirken LPG/CNG tankının üzerinde yer alan etiketteki bilgilerinin okunur şekilde olması gerekmektedir. LPG/CNG tadilatı sonrası muayenelerde “Yakıt Sistemi Montaj Belgesi” ile gidilmesi gerekmektedir.

Araç muayenesi için gerekli belgeler nelerdir sorusunun cevabı için için Tüvtürk’ün resmi sitesindeki “Gerekli Belgeler Listesi” sayfanızı incelemenizi tavsiye ederiz.

Tüvtürk Araç Muayenesi 2022 Fiyatları

  • Otomobil, Minibüs, Kamyonet, Özel Amaçlı Taşıt, Arazi Taşıtı 2022 araç muayene fiyatı: 507,40 TL
  • Otobüs, Kamyon, Çekici ve Tanker 2022 araç muayene fiyatı: 685,58 TL
  • Traktör (Römorklu, Römorksuz), Motosiklet ve Motorlu Bisiklet, Römork ve Yarı Römork 2022 araç muayene fiyatı: 258,42 TL

Sabit muayene istasyonlarında muayeneleri onaylanmayan araçlar TÜVTÜRK muayene tekrarı işlemini, Türkiye genelinde aynı araç grubuna hizmet veren tüm Tüvtürk istasyonlarında, bir ay içerisinde ücretsiz yaptırabilirler. (Bu bilginin geçerliliği için de Tüvtürk resmi sitesini incelemenizi veya sorularınız varsa Tüvtürk’ü çağrı merkezini telefonla arayarak bilgi almanızı tavsiye ederiz.)

Araç Muayene Radevu Al
Araç Muayene

TÜVTÜRK Araç Muayene Sorgulama

Tüvtürk’ün resmi sitesinde araç “Plaka no” ve “Muayene Rapor Numarası” bilgilerini girerek muayenenizi sorgulayabilirsiniz. Aracınızın istasyon kaydının olması, muayeneden geçip geçmediği bilgisini vermemektedir.

TÜVTÜRK ayrıca gezici istasyonlar da araç muayene hizmeti vermektedir. 77 ilde bulunan gezici istasyonlar sadece randevu ile hizmet vermektedir.

TÜVTÜRK Çağrı Merkezi Telefonu

TÜVTÜRK Çağrı Merkezi’ne bu telefon numarasından ulaşabilirsiniz. 0850 222 88 88

Egzoz gazı emisyon ölçümü hizmetini ise randevu almadan tüm Tüvtürk istasyonlarından alabilirsiniz.

Bir önceki yazımız olan Araç muayenesinde araçta bulunması gereken ekipmanlar başlıklı makalemizde araç muayene zorunlu ekipmanlar, araç muayenesi ve Araç muayenesinde araçta bulunması gereken ekipmanlar hakkında bilgiler verilmektedir.

Hareket Halindeyken, Sürücü Bayılırsa Ne Yaparsın?

Videoyu sonuna kadar izlemenizi tavsiye ediyoruz. Hızla ilerlerken, sürücü bir anda bayılırsa ve siz aracın içindeyseniz, ne yapardınız? Umarız böyle bir anı yaşamazsınız ama yine de bilmekte fayda var. Güvenli sürüşleriniz olsun. :)

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu